Tuesday, 19 September 2017

SI PUTEH COMEL


PENGAMBILAN kalsium amatlah penting.
Khususnya untuk wanita.
Jangan bongkok tiga sebelum waktunya.

OSTEMATRIK sumber kalsium TERBAIK



Jom tengok testimoni...








*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu.
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit.
*Ini adalah iklan produk supplemen.


Dapatkan shaklee!!!

izwati
013 530 4142
sid 1173799
cod Kemaman Terengganu
fb Noor Izwati




RAMUAN HEBAT!!!

 VIVIX dilahirkn pd 2008

 Kandungan VIVIX
>>>>>>>>>>>>>>>
1)  Anggur muscadine

Terdapat 40 x ganda polifenol.


  • Apa itu POLIFENOL yg terkandung dlm ANGGUR MUSCADINE?

Kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi antioksida dan sel penuaan semula jadi.


  • Untuk apa pholifenol ni

Untuk kesihtan kardiovaskular ( jantung )

2) ELDEBERRY


  • Berry dlm ELDERBERRY ni BERTARAF PREMIUM HIGH CLASS
  • Popular dlm PERUBATAN TRADISIONAL 
  • Ada ANTI OKSIDAN yg merencatkn SEL KANSER
  •  TURUNKAN KOLESTEROL
  • Imunisasi TUBUH
  • Pesakit AIDS... akan jalani hari- hari dengan lebih baik dgn VIVIX
  • Juga mengandungi vitamin C

 3) Purple carrot


  • PURPLE CARROT ni adalah SUMBER TERBAIK  VITAMIN A termasuk caroteoids,phenolic
  • Mengandungi satu ANTI OKSIDAN yg besttt
  • Nama SAINTIFIKNYA  ANTHOCYANINS
  • Anti radang
  • Anti mikrob
  • Anti carcinogen
  • Mengandungi ASID KLOROGENIK 
  • Asid klorogenik yang tinggi yang dapat mengurangkan diebetis(berkaitan kopi)


Anthoçyanins yg memberikan warna biru dan ungu pada buah  merupakan antioksidan,antiradang,  antibakteroa anti carcinogen dan boleh membantu persakit jantung

Memberi kesan kepada saluran darah,platet dan lipoprotein yg berkebolehan mengurangkan risiko jantung

4) POLYGANUM CASPIDATUM (japanese knotweed)




  • Ia digunakn utk merumuskn supplemen penuaan.
  • Ramuan ni penting utk ALTET 
  • yg nak KURUS
  • Tekanan DARAH TINGGI





*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu.
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit.
*Ini adalah iklan produk supplemen.


Dapatkan shaklee!!!

izwati
013 530 4142
sid 1173799
cod Kemaman Terengganu
fb Noor Izwati


Thursday, 14 September 2017

MINUMAN BOTANI HEBAT

Minuman Botani yang Lazat


Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee
termasuk ekstrak Polygonum
Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Keistimewaan Shaklee
Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine –
salah satu buah-buahan
semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.
Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap 
polifenol yang ditemui dalam anggur lain.
Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar 
biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan
dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa 
antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini
ke dalam setiap botol Vivix 
menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk
mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan
bioaktif polifenol.

Nutritional Facts
Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30

Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g0.0 g

Vivix
 (150 mL / 30 hidangan)
Saranan penggunaan:
Goncang sebelum guna. Minum 1 sudu teh secara terus atau campurkan
dengan minuman kegemaran anda. Sedap dihidangkan sejuk. Simpan dalam peti sejuk.

Testimoni





* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau
mencegah sebarang penyakit.

Promosi Sempena Hari Malaysia...

Dengan pembelian vivix twin pack anda akan dapat...

  • Free membership
  • Free Postage
  • Cash Bonus
  • Lucky Dip!
SEHARI SAHAJA...
16 SEPTEMBER 2017

Berminat???
Izwati
013 530 4142
SID 1173799
FB noor Izwati
COD Kemaman,Terengganu




MENJEMPUT REZEKI

Assalamualaikum semua...

Salah satu caranya ialah dengan melakukan solat sunat dhuhaa.

SEMBAHYANG SUNAT  DHUHAA.
============================

1.BILANGAN  RAKA'AT.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
(a).  (2)  Raka'at - (1) Salam.
(b).  (4)  Raka'at - (2) Salam.
(c).  (6)  Raka'at - (3) Salam.
(d).  (8)  Raka'at - (4) Salam.
(e).(10)  Raka'at - (5) Salam.
(f). (12)  Raka'at - (6) Salam.

2. SEKURANG
-KURANG  SEMPURNA:
""""""""""""""""""""""""""""""""""
(a).   (4)  Raka'at - (2) Salam.

3. YANG  SEMPURNA:
""""""""""""""""""""""""""""""""
(a).  (6)  Raka'at - (3) Salam.
(b).  (8)  Raka'at - (4) Salam.

4. LAFAZ  NIAT:
""""""""""""""""""""""
اصلى  سنة الضحى
ركعتين  لله  تعالى
"Usalli Sunnata
Dduhaa Rak'ataini
Lillaahi Ta'aala"
(Aku Sembahayang
Sunat  Dhuhaa,
Dua  Raka'at,
Kerana Allaah Ta'aalaa)

5. BACAAN  AYAT:
""""""""""""""""""""""""""
ركعة  يغفرتام؛
سورة  الفاتحة
سورة  الكافرون

ركعة  يغكدوا:
 سورة  الفاتحة
سورة  الاخلاص
ATAU
ركعة  يغفرتام:
سورة  الفاتحة
سورة  الشمس.

ركعة  يغكدوا:
سورة  الفاتحة
سورة  الضحى.


6. WAKTU
SEMBAHAYANG
"""""""""""""""""""""""""
(28)  Minit  Lepas
Naik Matahari
Hingga  Zohor.

7. PENDAPAT
Syaikh  Ramli dan
Syaikh Ibnu Hajar:
""""""""""""""""""""""""""
Sembahayang
Sunat  Isyraaq
ITULAH
Sembahayang
Sunat  Dhuhaa.

8. RUJUK  KITAB:
"""""""""""""""""""""""""
Sabiilal Muhtadiin,
Juzu'  (2).
Muka Surat  (14).

* Halalkan ilmu dari sumber ilmu ini .rahmatilah .

Monday, 11 September 2017

KISAH UWAIS DAN MINYAK IKAN

MY SHAKLEE LIFE...

Assalamualaikum...

Ramai tanya kenapa Omega Guard @ minyak ikan Shaklee mahal sangat berbanding minyak ikan jenama lain di pasaran?

JawapanNYA
Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80 atau minyak ikan Shaklee yang harga jualan RM 136 (of course harga ahli lagi murah kan!).

Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? :)

Pagi ni,Kak Iz dah bagi Uwais makan omegaguard.
Sebab tgk dia dah mula nak selsema.

Uwais x pandai telan lagi,so mak gunting,keluarkan minyak.ikan dari kapsul,masukkan dalam sudu dan sedut dgn picagari.

Soft gel tu jangan buang tau,lepas minyak ikan tu
 diambil,kunyah makannya.

Laju je masuk mulutnya.

Omega -3 juga bagus untuk perkembangan otaknya.


*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu.
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit.
*Ini adalah iklan produk supplemen.

Nak dapatkan omegaguard???


Izwati
013 530 4142
SID 1173799
FB noor Izwati
COD Kemaman,Terengganu



Sunday, 10 September 2017

ESPlicious

RESEPI ESP

LANGKAH DEMI LANGKAH

Assalamualaikum semua...
Hari ini Kak Iz nak kongsi satu resepi ESP.
Ni memang resepi favourite Kak Iz.

Bahan-bahan:

Susu-seeloknya Low fat,tak kisah jenama ape pun.



Ni lah ESP...sedap sangat tau...disyorkan untuk keperluan protein harian adalah 3 scoop bersamaan 28g.


Tamar,Kak Iz guna 4 biji.
Tak kisah nak guna kecil atau besar saiznya.
Buang bijinya dulu tau,dan seeloknya direndam semalaman.
Tapi Kak Iz tak rendam pun.


Cara-caranya:

Ketiga-tiga bahan,susu segar,ESP dan tamar dimasukkan ke dalam blender.


Kasi putar sama dia.


Tadaaa...inilah hasilnya.

Emmm...sedap dan berkhasiat.
Korang semua wajib cuba tau.


*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu.
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit.
*Ini adalah iklan produk supplemen.

Nak dapatkan ESP???


Izwati
013 530 4142
SID 1173799
FB noor Izwati
COD Kemaman,Terengganu

















Saturday, 9 September 2017

HANYA SETITIK...

 Assalamualaikum semua.

Di rumah dah ada Basic H, ke?
Tau tak ape tu?
Multipurose liquid ekstrak kelapa daripada Shaklee tu lah!

Inovasi 100 tahun

Dah lama Basic H ni.Yang botol biru tu.57 tahun usia dalam pasaran dunia. Dah lama orang guna.
Kita saja baru nak kenal, ya tak. Dia multipurpose. Based on pengalaman sendiri dan kawan2, kita pakai untuk pelbagai urusan rumah dan family. InsyaAllah selamat. Takde chemical. Natural based.







 Hari ni Tn Hj Roslan share pengalaman beliau.

PENAWAR MUJARAB SENGAT TEBUAN..wajib baca!!

Tadi masa mengemas Farm House, Ayahanda terpijak seekor tebuan...



Mula2 tapak kaki rasa macam kena bara api bila angkat kaki tengok seekor tebuan telah menyengat..pedih dan sakit tak terhingga..kejadian berlaku hampir jam 11 mlm tadi.

Mujur ada cecair ajaib seribu guna ni...cepat sapu yang pekat pd tempat gigitan tebuan gosok dan picit..seelpas 3 minit bisa macam di tarik keluar dan beransur pulih. Alhamdulillah.

Inilah antara satu dari beribu sebab anda wajib memiliki basic H dan bwa ia travel utk kegunaan emergency seperti tadi...satu rumah sebotol basic H.

Bagi mereka yang suka musafir,mengembara,mendaki atau jungle treking mesti bawa dalam botol kecil...ia bertindak sebagai insect repellant..ubat gatal dan luka..


  Lepas dia share, baca komen kawan2, rupanya banyak lagi Basic H boleh bantu...







 Sebotol RM42 dengan pelbagai guna, memang berbaloi kan!






Selain itu...
Setiap botol kecil ni kita isi dengan Basic H pekat dari botol besar tu.
Lepas tu kita simpan dekat semua toilet.
Lepas tu kita doakan semoga semua orang di rumah ni rajin cuci toilet.

😄

#PencuciOrganik
#NoParaben
#SafeForKids


*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu.
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit.
*Ini adalah iklan produk supplemen.

Berminat dengan produk ini???

Izwati
013 530 4142
SID 1173799
Fb Noor Izwati
COD Kemaman